9 Eylül 2013 Pazartesi

ATÖLYE 2 Arzu Yayıntaş - Neriman Polat



ATÖLYE
2



Geri Dönüşüm Atölyesi 

Gazeteden Taş Yapımı


Arzu Yayıntaş - Neriman Polat 

09 Eylül Pazartesi 18.30 - 20.30 
19 Eylül Perşembe 18.30 - 20.30 

Atölye çalışması kapsamında, iktidar yanlısı ana akım gazeteleri, kağıt hamuruna dönüştürülüp taş haline getirilerek yeniden üretiliyor. Atölye sürecinde gazeteler dönüştürülürken katılımcılar medya deneyimlerini de birbirleri ile paylaşma imkanı buluyor. Atölyede katılımcıları, işlemden geçirmek üzere yanlarında getirdiği gazeteleri, istediği boyutta taşlara dönüştürüyor. 

“Gezi eylemleri boyunca ana akım medyanın tutumu, büyük medya holdinglerinin basın özgürlüğünü ayaklar altına almadaki utanç verici rollerini gözler önüne bir kez daha serdi. Ana akım medyanın gerçekleri saklayan, iktidarın sözcüsü haline gelen, parayı ve gücü takip eden, sansürcü tutumu yıllardır sürse de hiçbir zaman bu kadar geniş bir kesim için aşikar olmamıştı. Öyle ki genel anlamda hiçbirinin bir hükmü ya da güvenilirliği kalmadı. Gazetecilerin tutuklanması, sansür ve açılan davalar sonucunda hükümet baskısı altında hiç olmadığı kadar sıkıntılı bir zamandan geçen eleştirel medya ise farklı çıkış yolları arayarak haber yapmaya çalışıyor.” 

Malzemeler: Eski gazeteler, katılımcı sayısı kadar plastik kap, su, plastik tutkal, duvar kağıdı tutkalı, blender. (Malzemeler atölye sırasında verilecektir, katılımcılar ellerinde bulunan eski gazetelerle atölyeye katkı sağlayabilirler.)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder